Príprava fungicídu Bordeaux – Ako vyrobiť fungicíd Bordeaux

Obsah:

Príprava fungicídu Bordeaux – Ako vyrobiť fungicíd Bordeaux
Príprava fungicídu Bordeaux – Ako vyrobiť fungicíd Bordeaux

Video: Príprava fungicídu Bordeaux – Ako vyrobiť fungicíd Bordeaux

Video: Príprava fungicídu Bordeaux – Ako vyrobiť fungicíd Bordeaux
Video: Перша обробка саду навесні. Захист від хвороб та шкідників 2024, Smieť
Anonim

Bordeaux je sprej počas obdobia spánku, ktorý je užitočný v boji proti plesňovým ochoreniam a určitým bakteriálnym problémom. Ide o kombináciu síranu meďnatého, vápna a vody. Môžete si kúpiť pripravenú zmes alebo si podľa potreby vyrobiť vlastný prípravok na hubenie Bordeaux.

Jeseň a zima sú najlepšie časy na ochranu rastlín pred problémami s jarnými hubami pomocou domácej zmesi Bordeaux. Problémy, ako je peronospóra, múčnatka a čierna škvrnitosť, sa dajú zvládnuť správnou aplikáciou. Pleseň hrušiek a jabloní sú bakteriálne ochorenia, ktorým sa dá predísť aj postrekom.

Recept na fungicíd Bordeaux

Všetky ingrediencie sú dostupné v záhradných centrách a nasledujúci recept vám pomôže pri výrobe fungicídu Bordeaux. Tento recept predstavuje jednoduchý pomerový vzorec, ktorý väčšina domácich pestovateľov ľahko zvládne.

Fungicíd medi je ľahko dostupný ako koncentrovaný prípravok alebo prípravok pripravený na použitie. Domáci recept na zmes Bordeaux je 10-10-100, pričom prvé číslo predstavuje síran meďnatý, druhé je suché hydratované vápno a tretie voda.

Fungicídny prípravok Bordeaux lepšie zvetráva na stromoch ako mnohé iné pevné meďnaté fungicídy. Zmes zanecháva amodro-zelená škvrna na rastlinách, takže je najlepšie, aby ste ju odstránili zo všetkých, ktoré sú v blízkosti domu alebo oplotenia. Tento recept nie je kompatibilný s pesticídmi a môže byť žieravý.

Making Bordeaux Fungicide

Hydrované vápno alebo hasené vápno je hydroxid vápenatý a okrem iného sa používa na výrobu omietky. Hydratované/hasené vápno musíte pred použitím namočiť (rozpustite ho na 1 libru (453 g.) haseného vápna na galón (3,5 l) vody).

S prípravou fungicídu Bordeaux môžete začať s nejakou kašou. Použite 1 libru (453 g.) medi na 1 galón (3,5 l) vody a zmiešajte ju v sklenenej nádobe, ktorú môžete utesniť.

S vápnom by sa malo zaobchádzať opatrne. Pri výrobe fungicídu Bordeaux použite protiprachovú masku, aby ste zabránili vdýchnutiu jemných častíc. Zmiešajte 1 libru (453 g.) limetky s 1 galónom (3,5 l) vody a nechajte stáť aspoň dve hodiny. To vám umožní rýchlo vyriešiť problém Bordeaux.

Naplňte vedro 2 galóny (7,5 l) vody a pridajte 1 liter (1 l) roztoku medi. Do vody pomaly vmiešame meď a nakoniec pridáme limetku. Miešajte a pridajte 1 liter (1 l) limetky. Zmes je pripravená na použitie.

Ako vyrobiť bordeauxský fungicíd v malých množstvách

Na striekanie malých množstiev pripravte ako je uvedené vyššie, ale zmiešajte iba 1 galón (3,5 l) vody, 3 1/3 polievkovej lyžice (50 ml) síranu meďnatého a 10 polievkových lyžíc (148 ml) hydratovaného vápna. Pred nastriekaním zmes dôkladne premiešajte.

Akýkoľvek typ použijete, uistite sa, že limetka je z tejto sezóny. Domácu zmes Bordeaux je potrebné použiť v deň, keď ju pripravíte. Fungicídny prípravok Bordeaux vypláchnite z postrekovača veľkým množstvom vody, pretože je žieravý.

Odporúča: