Môžeš jesť Mesquite – informácie o jedení častí stromu Mesquite

Obsah:

Môžeš jesť Mesquite – informácie o jedení častí stromu Mesquite
Môžeš jesť Mesquite – informácie o jedení častí stromu Mesquite

Video: Môžeš jesť Mesquite – informácie o jedení častí stromu Mesquite

Video: Môžeš jesť Mesquite – informácie o jedení častí stromu Mesquite
Video: Istanbul, Turecko. Východ a západ. Velké vydání. 2024, Smieť
Anonim

Ak by mi niekto spomenul „mesquite“, moje myšlienky sa okamžite zamerajú na mesquite drevo používané na grilovanie a grilovanie. Vzhľadom na to, že som gurmán, vždy myslím na veci z hľadiska mojich chuťových pohárikov alebo žalúdka. Často som si teda kládol otázku: „Existuje ešte viac mesquitu za grilom? Môžete jesť mesquite? Sú mesquite stromy jedlé? Čítajte ďalej a objavte moje zistenia týkajúce sa jedenia mesquite.

Použitie podu Mesquite

Sú mesquite stromy jedlé? Prečo, áno, sú, ak si ochotný dať si trochu lakťa.

Stromy mesquite produkujú sladké struky semien, ktoré sa dajú pomlieť na múku. Struky semien by sa mali zbierať, keď sú zrelé, medzi júnom a septembrom (v USA). Odporúča sa zbierať struky, keď sú suché a krehké, a zbierať ich priamo z konárov stromov namiesto zeme, aby sa zabránilo kontaminácii hubami a baktériami.

Lusky semien sú trochu ploché a podobné fazuli a môžu dosiahnuť 6 až 10 palcov (15-25 cm) dlhé. Existuje viac ako 40 druhov mesquite stromov. Farba zrelého struku sa líši podľa odrody stromu a môže sa pohybovať od žltobéžovej až po červenofialovú. Chuť sa tiež líši podľa mesquiterozmanitosť, takže možno budete chcieť urobiť pár vzoriek semien, aby ste zistili, čo najviac osloví vaše chuťové bunky.

Pred zberom z konkrétneho stromu nezabudnite požuť struk, aby ste otestovali jeho sladkosť – vyhnite sa zberu zo stromov s horkastými strukmi, inak skončíte s horkou múkou, ktorej výťažok bude nižší, ako je žiaduce výsledkom sú vaše kulinárske výmysly. Po zbere sa budete chcieť uistiť, že vaše struky budú dokonale suché tak, že ich budete ďalej sušiť na sušiarni alebo solárnej/konvenčnej peci a potom ich rozdrvíte na mesquitovú múku.

Múka Mesquite je veľmi výživná a hovorí sa, že dodáva sladkú orieškovú chuť. Môže byť čiastočne nahradená múkou v širokej škále pečiva vrátane chleba, vaflí, palaciniek, muffinov, sušienok, koláčov a mnohých ďalších. Neváhajte a pridajte lyžicu alebo dve mesquite múky do vašich smoothies, kávy alebo čaju, aby ste pridali chuť. Takže toto ťa zaujíma jesť mesquite? Určite ma to robí hladným!

Môžete tiež vytvoriť mesquite sirup, ktorý možno použiť na osladenie čohokoľvek, od palaciniek po zmrzlinu, alebo použiť ako polevu na kuracie/bravčové mäso a oveľa viac! Jednoducho pridajte struky a vodu do hrnca, nastavte na minimum na 12 hodín, sceďte a potom zredukujte varom, kým sa nevytvorí riedky sirup. Tento mesquite sirup sa dá pripraviť aj na džem pridaním pektínu, cukru a citrónovej/limetkovej šťavy. Niektorí dokonca uvarili chutné pivo so sirupom mesquite ako prísadou.

Takže, aby som to zhrnul – môžete jesť mesquite? - Áno! Kulinárske možnosti pre mesquite sú prakticky nekonečné! Toto naozaj lenpoškriabe povrch mesquite pod používa!

Odporúča: