Pestovanie mečíkov v interiéri: Začnite s mečíkmi skoro tak, že ich vysadíte v interiéri

Obsah:

Pestovanie mečíkov v interiéri: Začnite s mečíkmi skoro tak, že ich vysadíte v interiéri
Pestovanie mečíkov v interiéri: Začnite s mečíkmi skoro tak, že ich vysadíte v interiéri

Video: Pestovanie mečíkov v interiéri: Začnite s mečíkmi skoro tak, že ich vysadíte v interiéri

Video: Pestovanie mečíkov v interiéri: Začnite s mečíkmi skoro tak, že ich vysadíte v interiéri
Video: Indoor Salad Garden Part 2 | 6 New Colorful Greens You Can Grow in the House! 2024, Smieť
Anonim

Mečíky sú nádherným doplnkom do letnej záhrady, ale mnohí záhradníci si želajú, aby ich gladioly rozkvitli skoro, aby sa z ich krásy mohli tešiť dlhšie. Málokto vie, že gladioly môžete v skutočnosti začať doma v kvetináčoch skoro, rovnako ako to robíte so svojimi zeleninovými rastlinami.

Kroky na spustenie Gladiolus Early Indoors

Môžete začať svoje gladiolus corms vo vnútri asi štyri týždne pred dátumom posledného mrazu. Gladiolus sa môže začať v pôde alebo vo vode. Akú metódu použijete na skorý začiatok gladiolu, je len na vás.

Začať s gladiolami skoro vo vode

V závislosti od toho, koľko gladiol musíte začať, vyberte si buď plytkú misku alebo inú plochú nádobu, do ktorej sa zmestí malé množstvo vody a všetky hľuzy gladiol sa rozložia.

Naplňte nádobu vodou do hĺbky 1/4 palca (6 mm). Voda by mala byť dostatočne hlboká, aby pokryla spodok gladiolových hľúz.

Umiestnite hľuzy gladiol do vody špičatým koncom nahor a zjazvenou stranou nadol.

Umiestnite hľuzy gladiol a nádobu na jasné, nepriame svetlo.

Začať s mečíkmi skoro v pôde

Gladiolus je možné začať aj na začiatkupôdy. Naplňte nádobu 4 až 5 palcov (10-13 cm) zeminy z kvetináča. Hrot gladiolu zatlačte do pôdy špičatou stranou nahor tak, aby bola v pôde iba polovica hviezdy.

Zavlažujte pôdu a hľuzy gladiol tak, aby bola pôda vlhká, ale nie premočená. Udržujte pôdu vlhkú, kým sú gladioly vo vnútri.

Umiestnite nádobu s hľuzami gladiol na miesto s jasným, nepriamym svetlom.

Výsadba vyklíčených mečíkov vonku

Po poslednom dátume mrazu môžete vyklíčené gladioly vysadiť vonku. Vyberte miesto pre gladioly, ktoré je dobre odvodnené a má dostatok svetla.

Ak sú naklíčené listy na gladiole nižšie ako 5 palcov (13 cm), zahrabte hlúbik dostatočne hlboko, aby zakryl aj naklíčený list. Dávajte pozor, aby ste klíčok nezlomili, keď ho zakrývate. Ak sa výhonok zlomí, gladiolus nevyrastie.

Ak je výhonok na mečíku dlhší ako 5 palcov (13 cm), zahrabte ho do hĺbky 5 palcov (13 cm) a nechajte zvyšok výhonku mečíka vystrčiť nad zem.

Začať svoje gladiolus corms v interiéri trochu skôr je skvelý spôsob, ako naštartovať sezónu. Ak spustíte gladioly v interiéri, môžete sa tešiť z krásnych kvetov gladiol, keď vaši susedia majú ešte len listy.

Odporúča: