Dlhé vs. Lopata s krátkou rúčkou – kedy použiť lopaty s dlhou rúčkou v záhrade

Obsah:

Dlhé vs. Lopata s krátkou rúčkou – kedy použiť lopaty s dlhou rúčkou v záhrade
Dlhé vs. Lopata s krátkou rúčkou – kedy použiť lopaty s dlhou rúčkou v záhrade

Video: Dlhé vs. Lopata s krátkou rúčkou – kedy použiť lopaty s dlhou rúčkou v záhrade

Video: Dlhé vs. Lopata s krátkou rúčkou – kedy použiť lopaty s dlhou rúčkou v záhrade
Video: ЧЕТВЕРГ 🌏 23 МАРТА 🤩 НОВЫЙ МИР💥 ПЛУТОН В ВОДОЛЕЕ 🌈 ТАРО ЕЖЕДНЕВНЫЙ ГОРОСКОП ПО ЗОДИАКУ 2024, Smieť
Anonim

Nástroje majú uľahčiť záhradníkovi život, tak na čo vám poslúži lopata s dlhou násadou? Odpoveď znie: veľa. Využitie lopaty s dlhou násadou je mnohoraké a vaša záhrada aj váš chrbát sa vám poďakujú. Čo je to lopata s dlhou rukoväťou? Kedy používate lopaty s dlhou rukoväťou? Ak si nie ste istí, ako sa postaviť v diskusii o dlhej a krátkej lopate, čítajte ďalej.

Čo je lopata s dlhou násadou?

Lopaty sú nástroje na kopanie a zdvíhanie. Lopatami vyhrabete záhon a zapracujete kompost do pôdy. Lopata s dlhou rukoväťou je lopata s dlhou rukoväťou až do 48 palcov (122 cm). Na špičke rukoväte lopaty zvyčajne nemá žiadny typ kovového držadla.

Najjednoduchší spôsob, ako rozpoznať lopatu s dlhou násadou, je, keď je priložená k stene s krátkou násadou. Lopaty s krátkou rúčkou bývajú ťažké, s kratšími rúčkami často zakončenými „D-úchopmi“.

Kedy použiť lopaty s dlhou násadou

Ako sa však rozhodnúť medzi lopatami s dlhou a krátkou rukoväťou? Kedy sú najlepšie lopaty s dlhou rukoväťou? Využitie lopatiek s dlhou násadou je v záhrade mnohoraké a rôznorodé. V skutočnosti si mnohí odborníci myslia, že dlholopaty s rukoväťou sú lepšie na takmer akúkoľvek úlohu. Lopaty s dlhou rukoväťou sú zvyčajne ľahšie. Umožňujú vám viac času stáť vzpriamene a menej sa ohýbať.

Lopaty s krátkou násadou boli vyvinuté na kopanie v stiesnených priestoroch, ako sú vojnové zákopy alebo uhoľné bane. Na druhej strane, ak ste dosť nízky, môžete radšej použiť lopaty s krátkou rukoväťou, pretože sa vám budú ľahšie ovládať.

Použitie pre lopaty s dlhou násadou

Ak vás zaujíma, kedy konkrétne použiť lopaty s dlhou násadou, sú lepšie na sadenie stromov a iné kopanie jám. Dlhé násady lopaty môžu siahať hlboko do diery. A získate lepší pákový efekt, ktorý vám uľahčí chrbát.

Vaša lopata s dlhou rukoväťou je tiež skvelá na vykopávanie kompostu z hromady kompostu. Je to dobré aj na premiestňovanie mulča.

Keď si vyberáte lopatu s dlhou rukoväťou, vyberte si niečo ľahké. Odborníci tvrdia, že pre lopaty s dlhou rukoväťou je najdôležitejším kritériom pre jednoduché použitie hmotnosť. Čím ľahšia lopata, tým ľahšie budete kopať.

Odporúča: