Moje slonie ucho Alocasia má struky so semenami – čo robiť so semienkami kvetov sloních klasov

Obsah:

Moje slonie ucho Alocasia má struky so semenami – čo robiť so semienkami kvetov sloních klasov
Moje slonie ucho Alocasia má struky so semenami – čo robiť so semienkami kvetov sloních klasov

Video: Moje slonie ucho Alocasia má struky so semenami – čo robiť so semienkami kvetov sloních klasov

Video: Moje slonie ucho Alocasia má struky so semenami – čo robiť so semienkami kvetov sloních klasov
Video: What are these things in my alocasia plant? #alocasia #plantcare #plantcaretips #newgrowth 2024, Smieť
Anonim

Majú uši slona Alocasia semená? Rozmnožujú sa semenami, ale kým získate veľké krásne listy, trvá to roky. Staršie rastliny v dobrých podmienkach vytvoria spathe a spadix, ktoré nakoniec vytvoria struky semien. Semená kvetov slonieho ucha sú životaschopné len krátky čas, takže ak ich chcete zasadiť, zozbierajte struky a použite ich čo najskôr.

Majú slonie uši Alocasia semená?

Alocasia odora je tiež známa ako rastlina slonieho ucha, pretože má obrovské listy a celkový tvar listov. Sú členmi rodiny Aroidov, ktorá zahŕňa rastliny s niektorými z najatraktívnejších listov, aké majú záhradníci k dispozícii. Lesklé, silne žilkované listy sú pozoruhodnou a hlavnou atrakciou, ale občas máte šťastie a rastlina zakvitne a vytvorí jedinečné visiace struky semien na rastline slonieho ucha.

Semená kvetov slonieho ucha sú obsiahnuté v struku s tvrdou škrupinou. Dozrievanie pomarančových semien trvá mesiace, počas ktorých struky visia z rastliny. Vo väčšine záhrad sú vzácne, ale v teplom podnebí sa u ustálených rastlín môže vyvinúť spathe a spadix, v ktorých sa nachádzajú samčie a samičie kvety.

Po opelení sa z nich vyvinú plody plné mnohých malých semienok. Semenné struky na rastline slonieho ucha sa musia rozlomiť, aby sa odhalilo množstvo semien.

Výsadba semienok kvetov slonieho ucha

Keď má ucho slona Alocasia struky, odstráňte ich, keď struky uschnú a semená dozrú. Klíčenie je na týchto rastlinách vrtošivé a premenlivé. Semená by mali byť odstránené zo strukov a opláchnuté.

Použite médium bohaté na humus s veľkým množstvom rašeliny. Semená zasejte na povrch pôdy a potom ich jemne poprášte štipkou média. Postriekajte vrch pôdy hmlou fľašou a udržujte médium mierne vlhké, ale nie mokré.

Akonáhle sa objavia sadenice, čo môže byť až 90 dní po výsadbe, presuňte podnos na miesto s nepriamym, ale jasným svetlom.

Propagácia slonieho ucha

Alocasia zriedka produkuje kvet a následné semenné struky. Ich nepravidelné klíčenie znamená, že aj keď má vaše slonie ucho semenné struky, je lepšie začať rastliny z odsadenia. Rastliny vysielajú bočné výhonky na spodnej časti rastliny, ktoré dobre fungujú na vegetatívnu produkciu.

Jednoducho odrežte bočný výrastok a zalejte ich, aby sa usadili a zväčšili. Keď je rastlina rok stará, presaďte ju na vhodné miesto v záhrade a užívajte si ju. Môžu sa pestovať aj v nádobách alebo v interiéri.

Nezabudnite priniesť cibuľky alebo rastliny do interiéru v akomkoľvek regióne, kde sa očakávajú mrazivé teploty, pretože rastliny Alocasia nie sú vôbec mrazuvzdorné. Potom nadvihnite zapustené rastliny a očistite nečistotyuložte ich do škatule alebo papierového vrecka až do jari.

Odporúča: