Čo je sukulent chocholatý – informácie o sukulentoch chocholatý

Obsah:

Čo je sukulent chocholatý – informácie o sukulentoch chocholatý
Čo je sukulent chocholatý – informácie o sukulentoch chocholatý

Video: Čo je sukulent chocholatý – informácie o sukulentoch chocholatý

Video: Čo je sukulent chocholatý – informácie o sukulentoch chocholatý
Video: Выучите 200 НЕВЕРОЯТНО ПОЛЕЗНЫХ английских слов, значений и фраз 2024, Smieť
Anonim

Možno ste už počuli o sukulentoch chocholatých alebo dokonca vlastníte sukulentnú rastlinu s mutáciou sukulentov chocholatých. Alebo je tento druh rastliny pre vás novinkou a zaujíma vás, čo je to chocholatý sukulent? Pokúsime sa vám poskytnúť nejaké informácie o sukulentoch chocholatých a vysvetliť, ako sa táto mutácia stane sukulentnej rastline.

Porozumenie chocholatým sukulentným mutáciám

„Cristate“je ďalší výraz pre obdobie, keď sa sukulenty lámu. Stáva sa to vtedy, keď niečo ovplyvnilo jediný rastový bod (rastové centrum) rastliny, čím sa vytvorili viaceré rastové body. Typicky to zahŕňa apikálny meristém. Keď sa to stane pozdĺž línie alebo roviny, stonky sa sploštia, na vrchu stonky vyrastie nový rast a vytvorí sa zhlukovitý efekt.

Objavuje sa množstvo nových listov, vďaka ktorým rastlina cristate vyzerá úplne inak ako štandard. Ružice sa už netvoria a listy listov sú menšie, pretože sa ich toľko zhromažďuje. Toto chocholaté lístie sa rozšíri pozdĺž roviny, niekedy kaskádovito nadol.

Monstrose mutácie sú iným názvom pre tieto nezvyčajné pocity rastu. Táto mutácia spôsobuje, že sukulent vykazuje abnormálny rast v rôznych oblastiachrastlina, nie len jedna ako u chochlata. Toto nie sú vaše bežné odchýlky, ale informácie o sukulentoch chocholatých hovoria, že táto rodina rastlín má viac než svoj podiel mutácií.

Pestovanie sukulentov chocholavých

Keďže výskyt sukulentov chocholatých je nezvyčajný, považujú sa za vzácne alebo jedinečné. Sú cennejšie ako tradičné sukulenty, čo odzrkadľujú online ceny. Na predaj ich je však dosť, takže by sme ich možno mali nazvať nezvyčajnými. Aeonium „Sunburst“je pravidelná vec, ktorá sa objavuje na niekoľkých stránkach predávajúcich chocholaté rastliny.

Musíte sa naučiť starať sa o chocholaté alebo monštrózne sukulenty tým, že im poskytnete ešte menej vody a hnojiva, ako je potrebné pre vaše bežné sukulenty. Tento nezvyčajný rast zostáva najlepší, keď je dovolené sledovať cestu prírody. U chocholavých a monštróznych zvláštností je väčšia pravdepodobnosť vzniku hniloby a môže sa vrátiť k normálnemu rastu, čím sa pokazí efekt chocholatý.

Samozrejme, o svoju nezvyčajnú rastlinu sa budete chcieť špeciálne starať. Zasaďte ju vysoko do nádoby do vhodnej pôdnej zmesi. Ak ste si kúpili sukulent chocholatý alebo ste mali to šťastie, že ste si jeden z nich vypestovali, preskúmajte typ a zabezpečte si náležitú starostlivosť.

Odporúča: