Typy kamenných múrov – Naučte sa rozdiely medzi kamennými múrmi

Obsah:

Typy kamenných múrov – Naučte sa rozdiely medzi kamennými múrmi
Typy kamenných múrov – Naučte sa rozdiely medzi kamennými múrmi

Video: Typy kamenných múrov – Naučte sa rozdiely medzi kamennými múrmi

Video: Typy kamenných múrov – Naučte sa rozdiely medzi kamennými múrmi
Video: Коп по Войне. Первые копатели в Калининграде. Первые клады. Шокирующие Истории от Профессора 2024, Smieť
Anonim

Kamenné steny do záhrady dodávajú elegantný šarm. Sú praktické, ponúkajú súkromie a deliace čiary a sú dlhotrvajúcou alternatívou k plotom. Ak uvažujete o jej umiestnení, uistite sa, že rozumiete rozdielom medzi kamennými múrmi rôznych typov. Poznajte svoje možnosti, aby ste si mohli vybrať tú najlepšiu pre váš vonkajší priestor.

Prečo zvoliť možnosti kamennej steny

Kamenný múr nebude vašou najlacnejšou voľbou do záhrady alebo na dvor. Čo však stratíte na peniazoch, doplatíte množstvom iných spôsobov. Po prvé, kamenná stena je mimoriadne odolná. Vydržia doslova tisíce rokov, takže môžete očakávať, že ich už nikdy nebudete musieť vymeniť.

Kamenná stena je tiež oveľa atraktívnejšia ako iné možnosti. Ploty môžu vyzerať pekne, v závislosti od materiálov, ale kamene vyzerajú v prostredí prirodzenejšie. Rôzne vzhľady môžete dosiahnuť aj kamennou stenou, od rustikálnej hromady až po efektívnu, moderne vyzerajúcu stenu.

Typy kamenných múrov

Kým sa do toho poriadne nepozriete, možno si nikdy neuvedomíte, koľko rôznych typov kamenných múrov je dostupných na trhu. Spoločnosti zaoberajúce sa záhradnou úpravou alebo záhradnou architektúroumôžete v podstate vytvoriť akýkoľvek typ steny, ktorú chcete. Tu je uvedených niekoľko bežných možností:

  • Jedna samostatne stojaca stena: Toto je jednoduchý typ kamennej steny, ktorú si môžete vytvoriť sami. Je to jednoducho rad kameňov rozložených a nahromadených do požadovanej výšky.
  • Dvojitá voľne stojaca stena: Ak vytvoríte dve rady nahromadených kameňov, prvá stena získa trochu viac štruktúry a pevnosti, nazýva sa to dvojitá voľne stojaca stena.
  • Položená stena: Položená stena môže byť jednoduchá alebo dvojitá, ale vyznačuje sa usporiadanejším, plánovitejším spôsobom. Kamene sú vybrané alebo dokonca tvarované tak, aby sa zmestili do určitých priestorov.
  • Mozaiková stena: Zatiaľ čo vyššie uvedené steny je možné vyrobiť bez m alty, mozaiková stena je navrhnutá dekoratívne. Kamene, ktoré vyzerajú inak, sú usporiadané ako mozaika a na ich uchytenie je potrebná m alta.
  • Dyhová stena: Táto stena je vyrobená z iného materiálu, ako je betón. Na vonkajšej strane je pridaná dyha z plochých kameňov, aby to vyzeralo, že je vyrobené z kameňov.

Rôzne typy kamenných stien možno klasifikovať aj podľa skutočného kameňa. Napríklad dláždená stena je vyrobená z naukladaných tenkých dlaždíc. Ostatné kamene bežne používané v stenách sú žula, pieskovec, vápenec a bridlica.

Odporúča: