Starostlivosť o paličky Allium – Ako pestovať Allium Cibuľky

Obsah:

Starostlivosť o paličky Allium – Ako pestovať Allium Cibuľky
Starostlivosť o paličky Allium – Ako pestovať Allium Cibuľky

Video: Starostlivosť o paličky Allium – Ako pestovať Allium Cibuľky

Video: Starostlivosť o paličky Allium – Ako pestovať Allium Cibuľky
Video: Allium Planting Guide // How to Plant, Grow, and Care for Allium Flowers // Northlawn Flower Farm 2024, Smieť
Anonim

Typ okrasnej cibule, tiež známy ako guľatohlavý pór, palina obyčajná (Allium sphaerocephalon) je cenená pre kvety v tvare vajca, ktoré sa objavujú začiatkom leta. Duté, sivozelené lístie poskytuje krásny kontrast k ružovým až ružovo-fialovým kvetom palice allium. Rastliny paličky allium sú vhodné na pestovanie zón odolnosti rastlín USDA 4 až 8.

Ako pestovať paličky Allium Cibule

Vo výškach od 24 do 36 palcov je ťažké prehliadnuť rastliny paličky. Nápadné kvety paličky paličkovej dodajú krásu slnečným záhonom, obrubám, záhradkám a skalkám, alebo ich môžete vysadiť do zmiešanej záhrady s tulipánmi, narcismi a inými jarnými kvetmi. Do nádob môžete zasadiť aj cibuľky paličky paličkovej. Vďaka dlhým a pevným stonkám sú kvety palice allium ideálne na aranžovanie rezaných kvetov.

Vysádzajte cibuľky paliny paličkovej na jar alebo na jeseň do piesočnatej, dobre odvodnenej pôdy, ktorá bola doplnená kompostom alebo organickou hmotou. Rastliny lipnice obyčajnej vyžadujú plné slnečné svetlo Vyhýbajte sa vlhkým a zle odvodneným miestam, pretože cibuľky pravdepodobne hnijú. Cibuľky vysádzajte do hĺbky 2 až 4 palce. Medzi žiarovkami ponechajte vzdialenosť 4 až 6 palcov.

Drumstick Allium Care

Rastúcepaličky alliums je jednoduché. Počas vegetačného obdobia rastliny pravidelne zalievajte a po ukončení kvitnutia koncom leta alebo začiatkom jesene ich nechajte uschnúť. Nechajte listy odumrieť až na zem.

Allium kvitne samosemenom, takže ak chcete zabrániť nekontrolovateľnému šíreniu, kvitne mŕtvola. Ak sú trsy preplnené, cibuľky vykopajte a rozdeľte, keď lístie odumrie.

Ak žijete v podnebí severne od zóny 4, vykopte cibuľky a uskladnite ich na zimu. Prípadne pestujte v nádobách rastliny paličky paličkovej a nádoby skladujte až do jari na mieste bez mrazu.

A je to! Pestovanie paličkovca je také jednoduché a dodá záhrade ďalší nádych zaujímavosti.

Odporúča: