Rastú moje sukulentné mláďatá – Ako rozpoznať mláďatá na sukulentoch

Obsah:

Rastú moje sukulentné mláďatá – Ako rozpoznať mláďatá na sukulentoch
Rastú moje sukulentné mláďatá – Ako rozpoznať mláďatá na sukulentoch

Video: Rastú moje sukulentné mláďatá – Ako rozpoznať mláďatá na sukulentoch

Video: Rastú moje sukulentné mláďatá – Ako rozpoznať mláďatá na sukulentoch
Video: BEEKEEPER for a day 😻🐝 Vlog #102 2024, Smieť
Anonim

Pestovatelia sukulentov často extrémne priľnú k svojim rastlinám. Nezvyčajné, niekedy jedinečné tvary a farby niektorých z nás intrigujú, aby začali s kolekciami. Ak ste v pestovaní sukulentných rastlín celkom nováčik a chcete rozšíriť ich počet, zvážte sukulentné mláďatá. Môžete sa opýtať, čo sú sukulentné mláďatá? Čítajte ďalej a dozviete sa viac.

Ako identifikovať mláďatá na sukulentoch

Pre sukulenty existuje veľa roztomilých malých názvov, najmä nové, ktoré rastú na dospelých rastlinách. Mohli by sme ich nazvať bábätkami a dospelého označovať ako mama. Botanicky sa označujú ako ofsety, pretože rastú zo zrelej rastliny. Nazývajú sa aj mláďatá. Toto je len ďalší názov používaný na identifikáciu týchto mladých ofsetov.

Informácie o šťavnatom ofsete hovoria, že „offset je malá, prakticky úplná dcérska rastlina, ktorá bola prirodzene a nepohlavne produkovaná na materskej rastline. Sú to klony, čo znamená, že sú geneticky identické s materskou rastlinou.“Keďže ide o klony rodičov, je to jeden z najjednoduchších spôsobov, ako pestovať viac sukulentov.

Drobné mláďatá nakoniec vyrastú zo zdravej, správne umiestnenej dospelej rastliny. Niektoré typy vysielajú stonky s mláďatami rastúcimi na koncoch. Iné rastú trsyna bokoch rastlín, ktoré sa zdajú byť zdvojené, čo vás vedie k otázke: "Rastú moje šťavnaté mláďatá?" Niekedy pod rastlinou rastú ofsety a možno si ich nevšimnete, kým nevyrastú. Po chvíli sa naučíte, ako identifikovať mláďatá na sukulentoch.

Čo robiť so sukulentnými šteniatkami

Keď premýšľate, čo robiť so sukulentnými mláďatami, existujú možnosti. Môžete im dovoliť, aby pokračovali v raste na matke, ak je dostatok miesta, alebo ich môžete jednotlivo odstrániť a znovu zasadiť. Pred odstránením ich však nechajte dosiahnuť veľkosť štvrtiny.

Ak ich chcete nechať pripevnené a sú v preplnenom kvetináči, premiestnite celý trs. Zdroje hovoria, že mláďatá rastúce na preplnenom mieste alebo kontajneri sa môžu premeniť na nezvyčajne vyzerajúce rastliny. Niekedy môžu mláďatá dokonca preskakovať cez steny črepníka.

Odstraňujte mláďatá presným rezom pomocou ostrých, čistých nožníc alebo nožníc. Normálne by som odporučil použiť jemný dotyk, ale po zhliadnutí videí od odborníkov sa to nezdá potrebné – len ďalší náznak toho, aké húževnaté môžu byť sukulentné rastliny.

Koniec rezu môžete nechať niekoľko dní bezcitný alebo namočiť do škorice a ihneď zasadiť. Keď mláďa vyzerá smädné, premiestnite mláďatá do suchej šťavnatej zmesi a vody.

Odporúča: