Sú sukulenty jedlé – prečítajte si o typoch sukulentov, ktoré môžete jesť

Obsah:

Sú sukulenty jedlé – prečítajte si o typoch sukulentov, ktoré môžete jesť
Sú sukulenty jedlé – prečítajte si o typoch sukulentov, ktoré môžete jesť

Video: Sú sukulenty jedlé – prečítajte si o typoch sukulentov, ktoré môžete jesť

Video: Sú sukulenty jedlé – prečítajte si o typoch sukulentov, ktoré môžete jesť
Video: 8 Succulents You Can Eat | Edible Succulents and Cacti 2024, Smieť
Anonim

Ak sa vám zdá, že vaša zbierka sukulentov rastie neúmerne k vašim ostatným izbovým rastlinám, môžete počuť komentáre typu: Prečo ich máte tak veľa? Môžete jesť sukulenty? Možno ste to ešte nepočuli, ale nikdy nezaškodí byť pripravený s odpoveďou. Možno budete dokonca prekvapení odpoveďou.

Vážne, napadlo vás zjesť svoje sukulentné rastliny? Výskum naznačuje, že existuje niekoľko druhov sukulentov, ktoré môžete jesť. Poďme sa pozrieť na jedlé sukulenty.

Jesť sukulentné rastliny

Nielenže niektoré sukulentné rastliny sú jedlé, ale poskytujú aj niektoré nutričné prvky do vašej stravy. O niektorých sa hovorí, že znižujú cholesterol a krvný tlak a znižujú kašeľ. Tu sú niektoré typy sukulentov, ktoré môžete jesť:

  • Sedum: Medzi najväčšou skupinou sukulentných rastlín je vo vašej zbierke pravdepodobne niekoľko druhov rozchodníka. Tieto exempláre nenáročné na údržbu sú údajne jedlé. Žlto kvitnúce druhy treba pred konzumáciou uvariť. Do šalátov a smoothies môžete pridať listy, kvety, stonky alebo dokonca semená. Tieto majú jemne korenistú chuť. Niektoré sú horké. Táto horkosť môže byť znížená orestovanie alebo dusenie.
  • Kaktus opuncie: Obľúbená okrasná rastlina, opuncie je známa svojimi šťavnatými a jedlými plodmi. Ošúpte a konzumujte surové alebo grilované. To dodáva telu vitamín C a beta-karotén, ktorý zlepšuje videnie a znižuje zápal. Podložky sú tiež jedlé.
  • Dračie ovocie: Ďalším bežne pestovaným sukulentom je dračie ovocie pitaya. Vydlabeme bielu dužinu a konzumujeme surovú. Môžete tiež pridať do smoothies alebo polievok. Bohaté na antioxidanty a podporujú dobré baktérie v črevách.
  • Salicornia: Táto sukulentná rastlina sa môže konzumovať surová alebo varená. Podobne ako špenát sa dá jesť rovnako. Poduste ho alebo pridajte do šalátov neuvarené.
  • Purslane: Či už to považujete za burinu v záhrade alebo sa rozhodnete ju pestovať, portulaca (Portulaca oleracea) je príjemnou náhradou špenátu, konzumovaného surového alebo vareného.

Jesť sukulentné rastliny nemusí byť najlepším výsledkom vášho času a starostlivosti venovanej ich pestovaniu. Je to však zaujímavý fakt a niečo, o čo sa možno budete chcieť podeliť s priateľmi, ktorí pestujú sukulenty. Ak sa rozhodnete ochutnať svoje sukulentné listy, určite si najprv preskúmajte, ako by sa mali pripraviť.

Vyhlásenie: Obsah tohto článku slúži len na vzdelávacie a záhradnícke účely. Pred použitím alebo požitím AKEJKOĽVEK byliny alebo rastliny na liečebné účely alebo inak sa prosím poraďte s lekárom, bylinkárom alebo iným vhodným odborníkom.

Odporúča: