Šikovné použitie pre vonkajšie potrubie – Ako používať lepiacu pásku v záhrade

Obsah:

Šikovné použitie pre vonkajšie potrubie – Ako používať lepiacu pásku v záhrade
Šikovné použitie pre vonkajšie potrubie – Ako používať lepiacu pásku v záhrade

Video: Šikovné použitie pre vonkajšie potrubie – Ako používať lepiacu pásku v záhrade

Video: Šikovné použitie pre vonkajšie potrubie – Ako používať lepiacu pásku v záhrade
Video: Tmelenie silikónom 2024, Smieť
Anonim

Lepiaca páska sa vyvinula z oceľovosivej rolky lepiacej látky, ktorú používajú inštalatéri HVAC, na základnú časť v našich remeselníckych miestnostiach a prístreškoch na náradie. Lepiaca páska, ktorá je k dispozícii v širokej škále farieb, vzorov, veľkostí kotúčov a listov, uľahčuje kreatívne využitie lepiacej pásky. Tento kedysi úžitkový produkt si našiel cestu do našich domovov, záhrad a, samozrejme, do našich sŕdc.

Záhradníctvo s lepiacou páskou

Čo môžu záhradníci robiť s lepiacou páskou? Vonkajšie použitie je ideálne kvôli odolnosti tohto produktu a vodotesným vlastnostiam. Za pár peňazí môžu záhradkári rozjasniť dvor, záhradu a terasu. Môžu vyrábať jedinečné, domáce darčeky pre rodinu a priateľov. Lepiaca páska má tisíce kreatívnych použití. Pozrime sa na niekoľko spôsobov použitia lepiacej pásky v záhrade a okolo domu:

  • Rozžiarte tie staré, vyblednuté plastové kvetináče – Lepiaca páska nelepí dobre na špinavé povrchy, takže plastové kvetináče najskôr dôkladne umyte. Potom buďte kreatívni! Použite lepiacu pásku na pokrytie väčších plôch a rolky na orezanie okolo hornej alebo spodnej časti hrnca. Kúpte si tlačené vzory na zladenie s terasovým nábytkom alebo vytvorte aJedinečná vertikálna záhrada vďaka stohovaniu prerobených kvetináčov.
  • Vyrobte záhradné náradie vhodné pre deti – Odmeňte svoje deti za pomoc pri prácach na záhrade a trávniku tým, že im dáte ich vlastné špeciálne náradie. Nájdite obľúbenú lepiacu pásku svojho dieťaťa z kreslených alebo videohier a omotajte rúčky jeho lopaty, hrable alebo metly. Záhradníctvo s nástrojmi na lepiacu pásku môžu dokonca považovať za zábavu!
  • Recyklujte džbán na šťavu – Prečo kupovať novú kanvu, keď si ju môžete vyrobiť zo starej nádoby o veľkosti galónu? Jednoducho vyberte odpadkový kôš pre veľkú nádobu s ľahko uchopiteľnou rukoväťou. Ozdobte svoj nález lepiacou páskou pre túto špeciálnu kanvu svojho druhu. Je ideálny pre záhradkárov na cestách, ktorí využívajú zdieľaný záhradný priestor, alebo pre projekt komunitných služieb vášho ďalšieho záhradníckeho klubu.
  • Rozžiarte terasu domácimi lampášmi – Ozdobte malé fľaše s vodou alebo škatule od mlieka lepiacou páskou. Vypichnite otvory, aby svetlo uniklo, a potom ich použite ako kryty pre reťaz LED svetiel. (LED svetlá zostanú chladné, aby sa lampy nevznietili.) Vyberte si lepiacu pásku s vaším obľúbeným licencovaným športovým tímom pre vašu ďalšiu grilovačku alebo párty.
  • Vytvorte si svoje vlastné kovové záhradné nápisy – Použite lesklú fóliovú lepiacu pásku na vytvorenie krásne embosovaných záhradných nápisov. Umiestnite inšpiratívne výroky na tabule vyrobené z lepiacej fólie v záhrade alebo pridajte číslo svojho domu na predný záhon.

Letiaca páska Garden Hacks

Vyjadrenie kreativity nie je jediným dôvodom, prečo vziať do rúk kotúč lepiacej pásky. Vonkajšie použitie môže mať tiežpraktické aplikácie. Vyskúšajte tieto rýchle a lacné záhradné triky s lepiacou páskou:

  • Opravte starú hadicu.
  • Opravte prasknutú rukoväť na náradí.
  • Vyrobte nepremokavé záhradné topánky prekrytím starých tenisiek alebo plátených topánok lepiacou páskou.
  • Opravte malé slzy v stane, látkovom altánku alebo hojdacej sieti.
  • Predchádzajte pľuzgierom na rukách tým, že si dlane oblepíte lepiacou páskou.
  • Zostavte provizórne chrániče kolien s trochou lepiacej pásky a špongie.
  • Chráňte stromčeky tak, že ich kmene obalíte bublinkovou fóliou. Na zabezpečenie použite lepiacu pásku.
  • Zaveste kúsky lepiacej pásky na zachytenie múch alebo iného otravného hmyzu.
  • Použite ho na odstránenie otrepov a lepkavých semien z oblečenia.

Nezáleží na tom, aký spôsob použitia lepiacej pásky v záhrade nájdete, môžete si byť istí, že mať po ruke rolku bude prospešné.

Odporúča: