Knock Out Rose Diseases – Bežné problémy ovplyvňujúce Knock Out Roses

Obsah:

Knock Out Rose Diseases – Bežné problémy ovplyvňujúce Knock Out Roses
Knock Out Rose Diseases – Bežné problémy ovplyvňujúce Knock Out Roses

Video: Knock Out Rose Diseases – Bežné problémy ovplyvňujúce Knock Out Roses

Video: Knock Out Rose Diseases – Bežné problémy ovplyvňujúce Knock Out Roses
Video: Я работаю в Страшном музее для Богатых и Знаменитых. Страшные истории. Ужасы. 2024, Smieť
Anonim

Knock Out ružové kríky sú známe tým, že sú extrémne odolné voči chorobám a sú takmer bezstarostné. Avšak aj tieto jemné ružové kríky môžu v dôsledku klimatických podmienok a zlej starostlivosti / podmienok podľahnúť niektorým z tých istých chorôb, ktoré trápia iné ružové kríky v našich záhradách a krajinách. Dozvieme sa viac o týchto potenciálnych problémoch s ružami Knock Out.

Knock Out Rose Diseases

Existuje päť bežných chorôb Knock Out roses a jeden vážny vírus, s ktorým sa teraz musia vysporiadať. Päť bežných chorôb vyradených ruží je:

  • Huba čiernych škvŕn
  • Botrytis Blight (alias: Pleseň sivá)
  • Múčnatka
  • Rust
  • Stem Canker

Dobre kŕmený, dobre hydratovaný a aktívne rastúci krík ruží Knock Out bude schopný odohnať tieto choroby. Ak však do scenára pripočítame stresy zo zranenia (možno v dôsledku rozbitia buriny), tepelného stresu, nedostatku vody, nekvalitnej pôdy alebo invázie hmyzu a roztočov, ružové kríky sa stanú oveľa ľahším terčom napadnutia chorobami..

Ružový ker s minimálnou starostlivosťou vôbec neznamená ružový ker „bez starostlivosti“, rovnako ako „odolný voči chorobám“neznamená ružový ker bez chorôb. Knockout ruže, lenako ich náprotivky ruže, potrebujú starostlivosť.

A potom je tu už spomínaný vírus, choroba sa nazýva Rose Rosette disease (RRD). Vírus RRD je nepríjemný nevyliečiteľný vírus. Keď sa ružový krík nakazí chorobou, je najlepšie ho vykopať a zlikvidovať. Výsadba ďalšej ruže Knock Out na rovnakom mieste by mala byť v poriadku, aj keď odporúčam nahradiť pôdu z jamiek dobrou zmesou záhradnej pôdy (najlepšie takou, ktorá má kompost a málo alebo žiadne hnojivá). Tu je zoznam príznakov vírusu Rose Rosette:

  • Nový výrastok na mnohých ružových kríkoch je červený a pri dozrievaní listov a palíc stvrdne na zeleno. Ak je infikovaný vírusom RRD, tento zrelý výrastok zostane červený.
  • Množstvo krátkych výhonkov v blízkosti vrcholov palíc (alias: čarodejnícka metla). Majte na pamäti, že tento konkrétny príznak môže byť spôsobený poranením herbicídom, takže ak ste vy alebo sused aplikovali herbicíd, môže to spôsobiť unášanie postreku. Nezabudnite skontrolovať ďalšie príznaky!
  • Skreslené, nedostatočne vyvinuté listy.
  • Postihnuté palice môžu byť hrubšie ako časť palice, z ktorej vyrastajú, alebo sa môže zdať, že rastú v špirálovom vzore.
  • Infikované palice môžu mať nezvyčajné množstvo tŕňov, úplne odlišné od ostatných palíc na kríkoch.
  • Kvitné puky sa môžu zastaviť uprostred prúdu a opadnúť, prípadne môžu byť kvety zdeformované alebo škvrnité.

Liečba problémov ovplyvňujúcich knock-out ruže

Pri väčšine problémov s ružami Knock Out je vhodné použiť sprej adobrý fungicíd vo včasných intervaloch by sa považoval za múdre, spolu s samozrejme dohliadaním na úroveň pôdnej vlhkosti a nutričné potreby ružových kríkov. Akékoľvek konkrétne problémy s Knock Out rose, ktoré sa môžu vyskytnúť, je oveľa jednoduchšie zvládnuť, ak si ich všimnete včas. Na svojich záhonoch ruží sa snažím obmedziť aplikácie pesticídov na minimum, a keď ich potrebujem podať, riadim sa tromi jednoduchými pravidlami:

  • Pozitívne identifikujte problém. Nie je nič horšie ako použitie viacerých aplikácií rôznych pesticídov v snahe vyriešiť daný problém.
  • Dôkladné zalievanie rastlín. Deň pred aplikáciou pesticídov dobre zalejte kríky ruží. To zahŕňa aj ich kŕmenie!
  • Najskôr použite produkt, ktorý je najšetrnejší k Zemi. Vyskúšajte organické prístupy predtým, ako prejdete na tvrdú chemickú liečbu, a to iba vtedy, ak je problém vážny a nič iné nepomôže v primeranom čase.

Poznámka: Všetky odporúčania týkajúce sa používania chemikálií slúžia len na informačné účely. Chemická kontrola by sa mala používať len ako posledná možnosť, pretože organické prístupy sú bezpečnejšie a šetrnejšie k životnému prostrediu.

Odporúča: