Žltnutie rastlín kiwi: Prečo moje listy kiwi hnednú a žltnú

Obsah:

Žltnutie rastlín kiwi: Prečo moje listy kiwi hnednú a žltnú
Žltnutie rastlín kiwi: Prečo moje listy kiwi hnednú a žltnú

Video: Žltnutie rastlín kiwi: Prečo moje listy kiwi hnednú a žltnú

Video: Žltnutie rastlín kiwi: Prečo moje listy kiwi hnednú a žltnú
Video: Food as Medicine: Preventing and Treating the Most Common Diseases with Diet 2024, Smieť
Anonim

Rastliny kiwi ponúkajú sviežu okrasnú révu v záhrade a produkujú sladké ovocie bohaté na vitamín C. Vinič vo všeobecnosti rastie bujne a sú nenároční na starostlivosť o dvory. Zdravé listy kiwi sú počas vegetačného obdobia žiarivo zelené a môžete sa znepokojiť, keď vaše listy kiwi zhnednú alebo uvidíte žltnúce rastliny kiwi. Samozrejme, je prirodzené, že listy kiwi zhnednú a zožltnú tesne predtým, ako v zime opadnú.

Čítajte ďalej a získajte informácie o tom, aké kroky podniknúť, keď uvidíte, že vaše listy kiwi počas vegetačného obdobia žltnú alebo hnednú.

Prečo mi hnednú listy kiwi?

Keď uvidíte, ako okraje listov kiwi zhnednú, skontrolujte miesto výsadby. Kivi potrebujú slnko, aby prosperovali a produkovali ovocie, ale ak je slnečné žiarenie príliš horúce a príliš dlho, môže spáliť okraje listov.

Tento stav je známy ako pripálenie listov. Môže to byť spôsobené aj príliš malým zavlažovaním počas sucha. V priebehu času môže príliš málo vody spôsobiť opadnutie listov viniča a dokonca aj úplné odlistenie. Rastliny kivi si počas letných horúčav absolútne vyžadujú pravidelné zavlažovanie.

Niekedy odpoveď na otázkuOtázka „Prečo mi hnednú listy kiwi“zahŕňa príliš veľa slnka a príliš málo vody. Inokedy je to jedno alebo druhé. Aplikácia organického mulča môže pomôcť rastline s oboma problémami reguláciou teploty pôdy a udržiavaním vlhkosti.

Kiwi listy zožltnú

Keď vidíte, že vaše listy kiwi žltnú, môže ísť o nedostatok dusíka. Kivi sú ťažké kŕmidlá dusíka a žltnúce rastliny kivi sú znakom toho, že ich nedostáva dostatok.

Počas prvej polovice vegetačného obdobia viniča budete musieť hojne aplikovať dusíkaté hnojivá. Na začiatku jari môžete na pôdu okolo viniča rozsypať granulované hnojivo na citrusy a avokádo, ale začiatkom leta budete musieť pridať ďalšie.

Mulčovanie organickou hmotou môže tiež pomôcť so žltnutím rastlín kiwi. Dobre prehnitý záhradný kompost alebo hnoj navrstvený na kiwi pôde ponúkne stály prísun dusíka. Dbajte na to, aby sa mulč nedotýkal stonky alebo lístia.

Všimnite si, že žlté listy môžu tiež naznačovať nedostatok draslíka, fosforu alebo horčíka. Ak si nie ste istý svojou pôdou, vezmite si vzorku a nechajte ju otestovať.

Odporúča: