Čo je zlé s mojím stromom Mayhaw – Problémy s Mayhaw a čo robiť

Obsah:

Čo je zlé s mojím stromom Mayhaw – Problémy s Mayhaw a čo robiť
Čo je zlé s mojím stromom Mayhaw – Problémy s Mayhaw a čo robiť

Video: Čo je zlé s mojím stromom Mayhaw – Problémy s Mayhaw a čo robiť

Video: Čo je zlé s mojím stromom Mayhaw – Problémy s Mayhaw a čo robiť
Video: What's Wrong With My Tree? 2024, Smieť
Anonim

Majka je málo známy a málo pestovaný ovocný strom pochádzajúci z južných Spojených štátov. Odroda hlohu, tento strom produkuje veľké, chutné plody, ktoré sa zbierajú na výrobu želé, koláčov a sirupov, ktoré sú lahodným a dobre stráženým tajomstvom juhu. Ak chcete májové ovocie, je dôležité mať zdravý májový strom. Pokračujte v čítaní, aby ste sa dozvedeli viac o bežných problémoch so stromami mayhaw a o tom, ako riešiť problémy s mayhaw.

Čo je zlé na My Mayhaw?

Keďže sa často komerčne nepestujú, o problémoch mayhaw a o tom, ako ich vyriešiť, je stále veľa neprebádaných. Vieme však dosť o problémoch, s ktorými sa záhradkári stretávajú, a o tom, ako ich riešia. Existuje napríklad niekoľko chorôb, ktoré často postihujú stromy mayhaw, ako je spála, hnedá monilinia a hrdza cédrová. Zistilo sa, že fungicídy sú účinné proti hrdzi a monilinii. Málo sa vie o tom, ako bojovať s plesňou májovkou.

Aj keď nie je veľa informácií o závažných problémoch so škodcami na stromoch májovky, existuje niekoľko škodcov, ktorí na nich boli zdokumentovaní. Patria sem:

  • Scale
  • Chrobák biely
  • Leaf baník
  • Thrips
  • Hlohová čipka chyba
  • Vrták jabloňový s okrúhlou hlavou
  • Mealybugs
  • Plum curculio

O všetkých týchto škodcoch je známe, že poškodzujú stromy tým, že sa na nich živia, pričom najrozsiahlejšie škody spôsobujú slivky.

Iné komplikácie Mayhaw Tree

Je známe, že problémy s Mayhaw pochádzajú aj od väčších zvierat, ako sú jelene a vtáky. Tieto zvieratá sa odlamujú alebo klujú do nových stoniek, čo vážne obmedzuje rast. O týchto zvieratách je tiež niekedy známe, že jedia alebo poškodzujú zrelé ovocie.

Stromy Mayhaw preferujú vlhkú, mierne kyslú pôdu. Môžete si všimnúť, že váš strom chradne počas obdobia sucha alebo ak je jeho pôda príliš zásaditá. Keďže sa v súvislosti s problémami mayhaw vykonalo málo vedeckého výskumu, majte na pamäti, že toto nemusí byť úplný zoznam.

Odporúča: