Kreatívne využitie tekvíc: Používanie tekvíc okrem svietidiel Jack O

Obsah:

Kreatívne využitie tekvíc: Používanie tekvíc okrem svietidiel Jack O
Kreatívne využitie tekvíc: Používanie tekvíc okrem svietidiel Jack O

Video: Kreatívne využitie tekvíc: Používanie tekvíc okrem svietidiel Jack O

Video: Kreatívne využitie tekvíc: Používanie tekvíc okrem svietidiel Jack O
Video: Kreatívne Ruky - Ako vyrobiť misku z betónu / DIY Bowls from Concrete Craft 2024, Apríl
Anonim

Ak si myslíte, že tekvice sú len pre jack-o-lanterns a tekvicový koláč, zamyslite sa znova. Existuje mnoho spôsobov, ako použiť tekvicu. Zatiaľ čo spomenuté sú prakticky synonymom použitia tekvíc okolo sviatkov, existuje mnoho iných spôsobov využitia tekvíc. Neviete, čo s tekvicami? Čítajte ďalej a dozviete sa o kreatívnom využití tekvice.

Čo robiť s tekvicami po prázdninách

Tradícia jack-o-lanterns prišla do USA prostredníctvom írskych prisťahovalcov (hoci to boli v skutočnosti repy a nie tekvice), a hoci ide o zábavný a nápaditý projekt, konečný výsledok sa často vyhodí po pár týždňov. Namiesto toho, aby ste vyrezanú tekvicu vyhadzovali, nakrájajte ju na kúsky a nechajte vonku, aby si ju naši operení a chlpatí priatelia mohli občerstviť alebo pridať do hromady kompostu.

Spôsoby využitia tekvíc v kuchyni

Tekvicové koláče sú fantastické, rovnako ako tekvicové tvarohové koláče a iné dezerty súvisiace s tekvicou. Mnoho ľudí používa tekvicu z konzervy, ale ak máte prístup k čerstvým tekvicám, skúste si pripraviť vlastné tekvicové pyré, ktoré použijete na tieto dobroty.

Ak chcete pripraviť tekvicové pyré, rozrežte tekvicu na polovicu a odstráňte z nej vnútornosti a semienka, ale uschovajte si ich. Odrezaným koncom položte na zapekaciu misu a pečte asi 90 minút v závislosti od veľkosti tekvice, kým sa vám ju podarí trochu vytlačiť.dať. Uvarenú dužinu vyberte zo šupky, ktorú potom môžete zlikvidovať. Ochlaďte pyré a potom ho použite v nespočetnom množstve dezertov, tekvicového masla, tekvicovej polievky na kari alebo ho zabaľte a zmrazte na neskoršie použitie.

Pamätáš si tie semená? Môžu byť položené v jednej vrstve na sušienky na sušenie a použité ako vtáčie semienko alebo pražené v rúre so soľou alebo iným korením na ľudskú spotrebu. Ak nimi plánujete kŕmiť zvieratá, nechajte korenie vypnuté.

Je možné použiť aj vnútornosti ušetrené pri príprave tekvicového pyré. Stačí ju povariť vo vode 30 minút a potom z vylúhovanej vody scediť pevné častice. Voilá, máte tekvicový vývar, ideálny na preriedenie tekvicovej alebo vegetariánskej polievky.

Iné využitie tekvíc

Tekvica môže chutiť skvele v mnohých receptoch, no má aj nutričné výhody. Má vysoký obsah vitamínu A a C a je bohatý na zinok a ďalšie živiny. Tieto živiny sú dobré pre vnútro vášho tela, ale čo z vonku? Áno, ďalším spôsobom použitia tekvice je pripraviť masku z pyré. Pomôže rozpustiť odumreté kožné bunky, výsledkom čoho bude žiarivá a hladká pokožka.

Iné využitie tekvice zahŕňa výrobu tekvice na kŕmidlo pre vtáky, chladničku na pivo alebo nápoje alebo dokonca ako kvetináč. Určite existuje mnoho iných spôsobov využitia tekvíc, ktoré obmedzuje len vaša fantázia.

Odporúča: