Frothy Flux Info – Čo je to alkoholický tok a ako mu predchádzať

Obsah:

Frothy Flux Info – Čo je to alkoholický tok a ako mu predchádzať
Frothy Flux Info – Čo je to alkoholický tok a ako mu predchádzať

Video: Frothy Flux Info – Čo je to alkoholický tok a ako mu predchádzať

Video: Frothy Flux Info – Čo je to alkoholický tok a ako mu predchádzať
Video: Игра в Кальмара в Реальной Жизни на $456,000! 2024, Smieť
Anonim

Ak ste si všimli, že z vášho stromu presakuje penivá pena, pravdepodobne bol ovplyvnený prívalom alkoholu. Hoci neexistuje žiadna skutočná liečba choroby, prevencia toku alkoholu môže byť vašou jedinou možnosťou, ako sa vyhnúť budúcim prepuknutiam. Pokračujte v čítaní a dozviete sa viac informácií o penivom toku.

Čo je Alcoholic Flux?

Alkoholický tok je ochorenie súvisiace so stresom, ktoré postihuje sladkú gumu, duby, brest a vŕby. Zvyčajne sa vyskytuje po období veľmi horúceho a suchého počasia. Ochorenie je spôsobené mikroorganizmom, ktorý fermentuje šťavu, ktorá presakuje alebo krváca z trhlín a rán v kôre. Výsledkom je biely, spenený sliz, ktorý má sladkú, kvasnú vôňu podobnú pivu.

Alkoholický tok sa niekedy nazýva penivý tok alebo spenená rakovina kvôli bielemu slizu, ktorý vyzerá a pôsobí ako roztopené marshmallows. Našťastie tento sliz trvá v lete len krátko.

Frothy Flux Info and Prevention

Čokoľvek, čo podporuje celkové dobré zdravie stromu, pomáha predchádzať toku alkoholu. Symptómy sa zvyčajne vyskytujú po období extrémne horúceho a suchého počasia, takže počas sucha strom hlboko zalejte. Aplikujte vodu pomaly, aby ste podporili absorpciu do hĺbky 18 až 24 palcov (46-61 cm). Vodacelú oblasť pod korunou stromu a zakryte koreňovú zónu mulčom, aby ste znížili odparovanie vody a udržali korene v chlade.

Dobrý ročný program hnojenia pomáha udržiavať stromy zdravé a schopné odolávať chorobám. Pre dospelé stromy to znamená aspoň jedno kŕmenie ročne, zvyčajne koncom zimy alebo skoro na jar, keď začnú pučať listy. Mladé stromy profitujú z dvoch alebo troch menších kŕmení počas jari a leta.

Rany a praskliny v kôre uľahčujú mikroorganizmu vstup do stromu. Tiež by ste mali prerezávať poškodené a choré končatiny späť na golier. Na čistenie orezávacích nástrojov medzi rezmi použite alkohol, 10-percentný bieliaci roztok alebo domáci dezinfekčný prostriedok, aby vaše nástroje nerozšírili choroby do iných častí stromu.

Pri používaní strunovej kosačky okolo stromu dávajte pozor a koste trávu tak, aby nečistoty odleteli preč od stromu a nie smerom k nemu, aby sa predišlo trieskam v kôre.

Liečba toku alkoholu

Bohužiaľ, neexistuje žiadna účinná liečba toku alkoholu, ale príznaky trvajú na zdravom strome len krátko. V závažných prípadoch môže vrstva dreva pod kôrou zhnitá a kašovitá. Ak sa strom riadne nezotaví, treba ho vyrúbať.

Odporúča: